Volleybolltränaren

The way a team plays as a whole determines its success. You may have the greatest bunch of individual stars in the world, but if they don't play together, the club won't be worth a dime. - Babe Ruth

Fys med fokus på lårmusklerna

Kategori: Träningsdagboken, Övningar

Jag och IE har delat på träningarna nu de senaste veckorna. Det har varit nyttigt och roligt att hålla i varsin del i träningen. Vi tänker väldigt lika men med lite olika infallsvinklar på hur vi ska träna, vilket bara är positivt. Igår var det min tur att hålla i fysen. Vi körde Tabata (20 sek jobb 10 sek vila x8 x antalet övningar). Vi sprang 4 minuter och sen var det pang på. Mycket fokus på ben. Vi körde två och två och 6 övningar, detta för att vi inte hade redskap till alla spelare så det fick bli Tabata i cirkelform, gick väldigt bra. Jag körde själv fysen och den var hemsk, det sög bra i benen efteråt.

Övningarna vi körde:

  1. Hopprep
  2. Knäböj (bänk bakom som rumpan ska toucha var gång).
  3. Utfallssteg med armarna hållande en pinne/antenn ovanför huvudet, detta för att få bättre hållning i          övningen
  4. Hopp upp och ner från plintar (tre plintar efter varandra, de två första 1 meter emellan och de två andra 2-3 meter emellan). Hoppa ner från första plinten, för att sedan hoppa jämnfota upp på den andra, hoppa ner från den andra plinten, ta anfallsstegen och hoppa upp på den tredje och sista plinten.
  5. Kast med medicinboll ner i en matta – försök att kasta bollen hårt ner i mattan fånga och kasta snabbt igen. Ska gå fort. Ta i med ben armar och mage.
  6. Magövning. Vi har två stycken hjul med handtag (tänkt TV-shopen) man sitter på knä, rullar ut så långt man kan och sen tillbaka. En riktigt tuff övning.

    Vår lagkapten Iris direkt efter den jobbiga fysen. 

 

Kommentera inlägget här: