Volleybolltränaren

The way a team plays as a whole determines its success. You may have the greatest bunch of individual stars in the world, but if they don't play together, the club won't be worth a dime. - Babe Ruth

Att tävla mot sig själv!

Kategori: Teambuilding

I veckan mätte vi spänst för första gången denna säsong. Vi ville få följande parametrar: längd, räckhöjd, blockhöjd och spikehöjd.

Vårt syfte med att mäta spänsten denna vecka är för att se vilket behov varje spelare har för att utvecklas ytterligare. Det handlar inte om vem som hoppar/når högst utan hur ser tekniken ut, hur stor/liten är skillnaden mellan blockhöjd och spikehöjd.

Jag tycker att det är viktigt att veta om att mäta spänst är väldigt känsligt speciellt för tjejer i ung ålder. Vi mäter någonting där vi har olika förutsättningar att lyckas. Det gäller därför att vara extra tydlig innan mätningen varför vi gör det, att det är individuellt, att vi tävlar mot oss själva, att resultaten kommer variera beroende på var i säsongen vi befinner oss.

Det är också viktigt att tjejerna får se vad deras aktuella spänst är (spikehöjd minus räckhöjd) och även (blockhöjd minus räckhöjd). Det är den siffran vi vill öka på. Det blir då lättare för spelaren som når högst i laget att titta på sin spänst istället och utmana sig själv på det sättet. Och samma sak för den spelare som når lägre, så kanske spänsten för den spelaren trots låga höjder är på samma nivå som de som når högre. 

Jag kommer testa att dela ut ett papper till varje spelare där de får sina individuella resultat presenterade på ett ”roligt” sätt, exempel du kan hoppa med raka ben upp på en stol. Plus lite tips på hur vi kan öka på spänsten för just den spelaren.
Pappret kommer delas ut innan eller efter träningen men får ej öppnas förens dem kommer hem. Jag vill nämligen inte att de jämför sina siffror med varandra.  Vi får se hur det går!

bildkälla: pinterest.com