Volleybolltränaren

The way a team plays as a whole determines its success. You may have the greatest bunch of individual stars in the world, but if they don't play together, the club won't be worth a dime. - Babe Ruth

Säsongen 2015-2016

Kategori: Träningsdagboken

Nu börjar denna säsong närma sig sitt slut. Vi har öppna sm kvar för u18 men efter det är det definitivt slut.
 
Mitt andra år som tränare har innehållit väldigt mycket. Jag gick en givande tränarutbildning, vi fick ett u16 lag som börja träna tillsammans samtidigt som vi körde u18-damlag. Det har blivit mycket volleyboll men jag har verkligen haft roligt. Den största skillnaden från förra året är att vi nu börjat träna spelsystem och har kunnat strukturera upp oss lite mer. Vi tappade några spelare från förra säsongen vilket var väldigt tråkigt, men fick två nya istället, så det blev bra ändå. 
 
Seriespel: Vi spelade i div 2 västra detta året, jag tyckte den var svårare än förra säsongen. Vi fick många bra matcher och lyckades placera oss på en hedrande tredje plats. Helt underbart var det! Kändes verkligen som vårt damlag kommit igång nu.
 
Ungdomssidan: u16 och u18 har verkligen blandat och gett. Vi har spelat riktigt bra men också sämre. Delar av u16 var som sagt i Falköping på u16 mästerskapen där vi lärde oss mkt. U18 missade tyvärr sm-platsen vilket var otroligt tråkigt. Det var en stor besvikelse och det var verkligen svårt att ladda om. 
 
Utveckling: det häftigaste med att vara tränare är att se när spelarna utvecklas. När det helt plötsligt släpper och det bara funkar. Nu hoppas jag verkligen att alla spelare fortsätter nästa år för det är nästa säsong som allt hårt jobb kommer ge resultat, helt övertygad. 
 
Vad nu? Nu kommer jag ta en välförtjänt paus. I sommar kommer vi att köra gemensam sommarträning på måndagar. Vi kommer blanda kondis med styrka. Volleybollen kommer ligga på paus tills hallarna öppnar igen. 
Nästa säsong kommer bjuda på lika mycket volleyboll om inte mer. Vi ska gå upp till träning tre gånger i veckan. U16 kommer bli renodlat u16 gäng då de är för gamla för fyramanna och u18/damlaget kommer träna vidare och sätta nya höga mål.
 
Bloggen då? Bloggen kommer självklart hänga med även nästa säsong. Jag får mycket ut av att skriva, läsa och lägga upp filmer på vår utveckling. Dock kommer jag ta en paus från uppdateringar nu. Eventuellt dyker det upp ett inlägg lite då och då från sommarträningen. Men annars är ni välkomna tillbaka i augusti då allt börjar igen! 
 
Ha nu en riktigt bra off-season så ses vi snart igen!