Volleybolltränaren

The way a team plays as a whole determines its success. You may have the greatest bunch of individual stars in the world, but if they don't play together, the club won't be worth a dime. - Babe Ruth

Första teknikträningen in the books

Kategori: Träningsdagboken

Nu är den gjord, första bollträningen. Det var fem tappra spelare som dök upp, vi får verkligen hoppas att vi blir fler framöver. :)
 
Det blev 30 min kort fys för att sedan gå på teknik. När det var teknik var det bagger och fingerslag som gällde. Vi började om från början och fokuserade på armar/händer och hur kroppen ska röra sig. Det var ett fokuserat gäng och det var roligt att se. Några veckor framöver kör vi två dagar i veckan och först vecka 36 växlar vi upp till tre dagar i veckan, vilket kommer bli riktigt kul! 
 
FYS: 30 min
Löpning: 
 
Tabata varje övning 20 sek - 10 sek vila x 8
1. axeljobb vid ribbstol - stå i armhävningsposition. flytta händerna mellan golvet och de två lägsta ribborna på ribbstolen. Flytta sidled, upp ner - Grymt bra övning för att jobba upp axelstyrka. 
2. Knäböj på bänk - inte så jobbigt men däremot arbetar man upp muskulaturen runt knäet. 
3. Hopprep
4. L-situps (ligg på ryggen med händerna raka ovanför huvudet. Ta dig sedan upp med händerna sträcka, så kroppen liknar ett L). 
 
 
Kommentera inlägget här: