Volleybolltränaren

The way a team plays as a whole determines its success. You may have the greatest bunch of individual stars in the world, but if they don't play together, the club won't be worth a dime. - Babe Ruth

Bagger Bagger Bagger

Kategori: Träningsdagboken, Övningar

Riktigt bra träning idag, det är så härligt att gå ifrån träningen när man känner att vi inte kunde fått ut mer. Vi delade på tränaruppdraget idag, Marie körde fys och jag höll i teknikträningen. 
 
Vi började med cirka 30 minuters fys. Vi var 13 spelare och blev uppdelad i två grupper. Vi körde träningen nedan, men en grupp började med löpning och den andra fys. 
 
Uppvärmning - jogg i 5 minuter
4 minuter löpning 
4 minuter fys - 1min fyra olika övningar. Allt från situps till plankan
3 minuter löpning
3 minuter fys
2 minuter löpning
2 minuter fys
1 minut löpning
1 minut fys
7 minuters jogg.
 
Volleyboll: Det var full fokus bagger, inget annat. 
1 och 1 bagger till sig själv. Fokus på att hålla armarna raka. Och inte ta för många steg.

2 och 2 samma sak, kontrollslag och sen iväg. 5-6 meter mellan spelarna. Efter ett tag så utökas utrymmet till 8-9 meter. Viktigt att en spelare har ryggen mot nät så de lär sig avstånden direkt.
Efter ett tag kör vi direkt bagger till varandra utan kontrollslag. 
Utmaning: alla ska klara övningen ovan i en minut. Missar något par blev det straff för alla och på det igen. Tog fyra gånger innan vi klarade minuten. 
 
2 och 2 bagger till varandra, men nu bara 3 meter mellan spelarna. En spelare vid nät andra vid tremeterslinjen. Körde detta ett tag sedan samma sak som ovan, klara 1 minut, tog 3 försök.
 
Fyra och fyra - två vid nät och två på 6 meter. Stå som i en fyrkant (fyra meter mellan spelarna fram resp bak). De vid nät spelar parallellt och de på sex meter spelar diagonalt. Viktigt att spelaren alltid säger namnet till den de spelar till, detta för att få igång snacket. Körde detta ett tag, sedan skulle de återigen klara 1 minut utan att någon grupp tappade bollen. Tog 5 gånger innan vi klarade en minut. Märktes att spelarna börja bli trötta, men de kämpade på. 
 
3 och 3
En i mottag, en som plockar ner vid nät och en som servkastar från andra sidan nät. Jag ville inte ha serv utan de fick kasta överhandskast på mottagaren. Detta för att minska felen i serv plus att jag ville ha full fokus på bagger inget annat. Körde på tid 1 minut sen rotera. Först började spelare på 5 meter, sen på tre meter och backa bak och tills sist körde vi från 8 meter där de fick springa in och spela mottag. Detta var riktigt nyttigt och de gjorde bra ifrån sig.
 
Defense
Vi avslutade med att alla spelare skulle klara 5 defense. Tre och tre, en som jobbar och två som kastar. Det gäller att kasta så pass svårt att försvararen knappt når bollen. Försvararen ska ner på golvet var gång och alltså få tag på 10 bollar, fem åt vänster och fem åt höger. Riktigt bra slit och bra sätt att avsluta träningen på!
 
Bra betyg till tränarna! :)
Kommentera inlägget här: